Komentar biskupa Petra Palića o govoru muftije Dedovića

Poštovani, budući da postoji povećani interes javnosti za komentar biskupa Petra Palića o govoru koji je održao mostarski muftija Salem ef. Dedović na središnjoj manifestaciji “Putevima pobjede Armije BiH 2024“, šaljem Vam komentar biskupa Palića:

Opširnije …

Proslavljeni svećenički jubileji

MOSTAR – U mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, 4. srpnja u 11 sati, petorica svećenika jubilaraca slavila su svoje svete Mise: don Tomislav Majić, don Đuro Bender, don Ivica Komadina, don Mato Puljić i don Ivan Zovko. Zlatni jubilarci zaređeni su u Pologu, 29. lipnja 1974., a dijamantni jubilarac don Tomislav u Grabovici, 29. lipnja 1964.

Opširnije …

Sveti Toma, apostol i mučenik

Sv. Toma je u popisu 12 apostola kod Mateja na sedmom, kod Marka i Luke na osmom, a u Djelima apostolskim na šestom mjestu. U vezi s Tomom najpoznatija je zgoda o susretu s uskrslim Kristom.

Opširnije …

Svećeničko ređenje u mostarskoj katedrali

MOSTAR – Na euharistijskom slavlju na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski upravitelj mons. Petar Palić u mostarskoj katedrali podijelio je red prezbiterata osmorici đakona.

Opširnije …

Posvećena crkva sv. Ivana Krstitelja u Rodoču

MOSTAR/RODOČ – U nedjelju 23. lipnja 2024., na uočnicu blagdana sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika mjesta i crkve u Rodoču, bilo je uistinu svečano. Nakon završetka gradnje ove prekrasne crkve mostarsko-duvanjski biskup i upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić na euharistijskom slavlju u 19 sati blagoslovio je oltar i posvetio ovu filijalnu crkvu župe sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Opširnije …