2014

Papina poruka europskim biskupima

Roditelji su prvi i glavni odgojitelji svoje djece, stoga imaju pravo u skladu sa svojim moralnim i vjerskim uvjerenjima odgajati svoju djecu – istaknuo je papa Franjo u govoru europskim biskupima.
– Treba braniti neupitno pravo roditelja da svoju djecu odgajaju prema vlastitim moralnim i vjerskim uvjerenjima – ustvrdio je Papa govoreći 3. listopada sudionicima plenarne skupštine Vijeća europskih biskupskih konferencija, koje je primio u audijenciju, a koji ovih dana raspravljaju o obitelji i budućnosti Europe.

Opširnije …

Župni oglasi 27. kroz godinu - 5. listopada, 2014.

Slijedeća nedjelja je 28. kroz god. Svete mise su redovito u 8.00 sati rana misa, u 9.30 dječja misa,  pučka misa za narod u 11.00 sati i večernja misa za mlade u 18.00 sati. U petak je redovito pobožnost klanjanja u našoj crkvi nakon večernje svete mise.

Opširnije …

"...anđelima bit će slični, jer sinovi su Božji"

Na spomendan svetih Anđela čuvara, 2. listopada u 17.00 sati, na groblju u Raštanima u kapelici svetog Leopolda Mandića slavljena je sveta misa za nerođenu djecu. Misno slavlje predvodio je župnik župe svetog Mateja u Mostaru don Ivica Boras zajedno sa župnim vikarom don Milom Vidićem. Potaknuto dirljivom propovijedi župnika mnoštvo ljudi se zajedno molilo za očuvanje i dostojanstvo nerođenog života te u svojoj molitvi preporučilo našem nebeskom Ocu sve one koji su na bilo koji način pogođeni ovom suvremenom kulturom smrti.

Opširnije …

Poziv na opće izbore

U povodu predstojećih Općih izbora, koji će se održati u nedjelju 12. listopada 2014., upućujemo svim članovima svojih nad/biskupijskih zajednica u zemlji i inozemstvu pastirski poziv i poticaj na izlazak na izbore. Aktivno sudjelovanje na izborima jedno je od temeljnih građanskih prava, ali i dužnosti svakoga punoljetnog građanina jedne zemlje s demokratskim uređenjem. Katolici, koji imaju pravo glasa u BiH, moralno su dužni svojim aktivnim sudjelovanjem, po svojoj savjesti, na izborima izravno pozitivno pridonositi boljoj i sigurnijoj budućnosti, svojoj, svoje djece i cjelokupnog pučanstva ove zemlje koju nam je svima svevišnji Bog dao na brigu i uređenje.

Opširnije …

Župni oglasi 26. kroz godinu - 28. rujna, 2014.

Slijedeća nedjelja je 27. kroz god. Svete mise su redovito u 8.00 sati rana misa, u 9.30 dječja misa,  pučka misa za narod u 11.00 sati i večernja misa za mlade u 18.00 sati. Na blagdan Anđela čuvara, u četvrtak, 2. listopada slavit ćemo sv. Misu na groblju u Raštanima u 17 sati za svu nerođenu djecu, koja su namjerno ili nenamjerno abortirana. Izmolit ćemo i prigodne molitve na grobu za nerođenu djecu u kojemu su već sahranjeno troje nerođene djece.

Opširnije …