Župni oglasi Sedma uskrsna nedjelja - 12. svibnja 2024.

  1. Sljedeća nedjelja su Duhovi - Pedesetnica. Svete mise su po redovnom rasporedu. Misu u 11.00 sati prenosi Radiotelevizija Herceg – Bosne.
  2. Danas je proslava Kraljice mira u svetištu u Hrasnu. Svetu misu predvodi biskup Banjalučki Željko Majić. Blagoslov polja na groblju u Raštanima je danas u 15.00 sati.
  3. Molimo djecu da dolaze moliti krunicu umjesto vjeronauka a i vas roditelje potičemo da zajednički sa svojim djecom dođete na molitvu krunice. Djeca trebaju doći u 17.15 zbog dogovara oko otajstava. U župnom listu je raspored moljenja po razredima.
  4. U utorak, nastavljamo pobožnosti trinaest utoraka u čast sv. Anti. Uz večernju svetu misu bit će pobožnost sv. Anti uz prigodnu propovijed.
  5. U utorak navečer u 19.00 sati, bit će druženje za djecu prvog, drugog i trećeg razreda.
  6. Ulaznice za veliki humanitarni koncert duhovne glazbe “Vjerujem”, koji će se održati 8. lipnja 2024. na stadionu pod Bijelim Brijegom, možete kupiti u župnom uredu. Cijena ulaznice je 15 KM. Podržimo ovaj hvale vrijedan projekt.
  7. U subotu, u 9.00 sati, je proba pjevanja za Leptire, u 10.00 sati proba za ministrante, a u 11.00 sati je proba pjevanja za ovogodišnje krizmanike i učenike 9. razreda.
  8. Više od godinu dana s raznim umjetnicima se promišlja uređenje oltarišta. O svemu smo vam ranije govorili i informirali vas. Prikupljamo sredstva za uređenje oltarišta. Hvala na žrtvi i odricanju i neka bude Bogu na slavu.
  9. Crkveni brak žele sklopiti:
    Damir Rivić iz naše župe i Ivana Soldo iz župe sv. Ivana ap. i ev. Mostar
    Vinko Rogulj iz Splita i Petra Rogić iz naše župe
    Ako netko zna za kakvu zapreku ovim crkvenim vjenčanjima dužan je obavijestiti župni ured, a zaručnicima želimo sretan i blagoslovljen zajednički život. 
  10. Od tiska imate: Glas koncila, Naša ognjišta, Crkvu na kamenu i Župni list.
  11. Hvala onima koji su jučer očistili i uredili našu crkvu. Sljedeći vikend na redu je grupa broj 8 za čišćenje. Pozivamo sve one koji se žele nanovo uključiti u čišćenje crkve da se prijave u župni ured.
  12. Po odluci našega biskupa Petra naš župni vikara don Antonijo ovih dana prelazi na novu službu u župu Prisoje. Ja mu zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji u ove nepune svije godine i molim Gospodina da ga prati u njegovom svećeničkom poslanju. Molimo za nova svećenička i redovnička zvanja a tebi don Antonijo neka je sretno.
  13. U prošlom tjednu opremljen svetim sakramentima preminuo je Milko Kordić. Molimo se za pokoj njegove duše i za naše pokojne.

 

Natrag