Župni oglasi Prva korizmena nedjelja - 18. veljače 2024.

 1. Sljedeća nedjelja je druga korizmena. Svete mise su prema redovnom rasporedu.
 2. Nastavlja se odigravanje Međužupne lige Hercegovine. Predstavnici naše župe danas igraju u dvorani u Čitluku. Bilo s blagoslovom.
 3. Vjeronauk za ovogodišnje prvopričesnike je sutra u 9.00 i 9.30 sati i popodne u 14.30, 15.00 i 15.30. Krizmanici neka dođu 10.00 i u 16.00 sati. Vjeronauk za 5., 6., i 7. razred je, u utorak, u 9 sati i popodne u 15 sati, a vjeronauk za 8. i 9. razred je u utorak u 10 sati i popodne u 16 sati. Molimo djecu da budu redovita na župnom vjeronauku i napominjemo da je župni vjeronauk uvjet za primanje pričesti i krizme.
 4. Naš mjesni biskup Msgr. Petar Palić, napisao je Korizmenu poslanicu i Molitvu za zajedništvo. Molitvu ćemo moliti u našoj crkvi svakodnevno a poslanicu ste čuli danas. Sve se nalazi i našoj mrežnoj stranici. Dao Bog da zajedništvo i sloga zavladaju u našem narodu i u našim obiteljima.
 5. Dragi župljani, u utorak 20. veljače, u našoj župi biti će dobrovoljno darivanje krvi u vremenu od 10.00 do 12.00 sati. Darivanje u suradnji s našom župom organizira Transfuzijski centar Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Koji možete i ispunjate uvijete odazovite se ovoj humanoj gesti, darujte krv i spasite nekome život.
 6. U srijede nastavljamo sa velikom devetnicom sv. Josipu. Zamolili bi naše očeve da se uključe u molitvu krunice i pobožnosti u čast sv. Josipu u 17.30 sati.
 7. U sljedećem tjednu su proljetne kvatre, srijeda, petak i subota. Kvatreni dani su dani posta, molitve, pokore i djela ljubavi na koje nas Crkva poziva.
 8. U četvrtak, u 20.00 sati, je vjeronaučni susret i druženje za naše srednjoškolce. Dragi srednjoškolci dođite na vjeronaučni susret i sportsko rekreativno druženje.
 9. U petak u 17.30 sati je križni put pa molimo našu djecu i mlade da budu dionici križnoga puta.
 10. U subotu, u 9.00 sati, je proba pjevanja za Leptire, u 10.00 sati proba za ministrante, a u 11.00 sati je proba pjevanja za ovogodišnje krizmanike i učenike 9. razreda.
 11. SHKM Gospić – Dragi mladi župljani, koji želite ići na SHKM u Gospić 4. svibnja, više informacija možete naći u dokumentu na našoj mrežnoj stranici.
 12. Od tiska imate: Crkvu na kamenu, Glas koncila, Mak, Radosna vijest.
 13. Hvala onima koji su jučer očistili i uredili našu crkvu. Sljedeći vikend na redu je grupa broj 4 za čišćenje. Pozivamo sve one koji se žele nanovo uključiti u čišćenje crkve da se prijave u župni ured.
 14. U sljedeću nedjelju, 25. veljače 2024. hodočastit ćemo Kraljici mira u Hrasno. Krizmanicima je u planu hodočastiti u sklopu vjeronauka. Ostali se mogu prijaviti u župnom uredu. Polazak je predviđen u 13:00 sati ispred župne crkve, a povratak u Mostar oko 18 sati.
 15. U prošlom tjednu opremljen svetim sakramentima preminuli su Vinko Puljić i Zdravka Djaković. Molimo se za pokoj njihovih duša.

 

Natrag