Župni oglasi Peta nedjelja kroz godinu - 7. veljače, 2016.

  1. Slijedeća nedjelja je 1. korizmena nedjelja. Svete mise su u 08.00, 09.30, 11.00 i 18. 00 sati. 
  2. U slijedeću nedjelju na misi u 09.30 ćemo predstaviti ovogodišnje prvopričesnike iz naše župe. Pozivamo sve prvopričesnike, njihove roditelje i ostalu rodbinu da dođu u nedjelju u 09.30 i zajedno se molimo za naše prvopričesnike. 
  3. U srijedu je prvi dan korizme čista srijeda ili Pepelnica. Za sve punoljetne katolike obavezan post i nemrs. Na svetim misama ujutro u 7.30 i navečer u 18 sati ćemo imati obred pepeljanja. 
  4. Svakog korizmenog petka u 17.30 je pobožnost Križnoga puta. Pozivamo vas da i ove korizme redovito proživljavamo zajednički Isusovu muku i smrt svakoga petka ovdje u našoj crkvi. 
  5. Svake korizmene subote koja je spomen na Isusov boravak u grobu nakon večernje svete mise pjevat ćemo ovdje u crkvi Gospin plač. 
  6. Vjeronauk i župne aktivnosti ćemo ovaj tjedan nastaviti prema dosadašnjem rasporedu. 
  7. Upozoravamo roditelje vjeroučenika 6, 7 i 8 razreda da redovito šalju svoju djecu na vjeronauk. Odaziv ovih generacija je jako loš. Vjerujemo da većina šalju svoju djecu na vjeronauk ali mnogi od njih ne dođu, završe tko zna gdje. Također pojedini vjeroučenici svojim roditeljima tvrde kako nakon vjeronauka ostaju u župnoj kući radi nekih poslova koje im tobože mi svećenici zadamo da rade. To nikako nije istina. Nikoga ovdje ne zadržavamo, poneki svojevoljno kratko ostanu, a poneki nakon vjeronauka odu  umjesto kući opet tko zna gdje. Za sve informacije o terminima vjeronauka i svemu ostalom mi svećenici smo vama roditeljima uvijek na raspolaganju. 
  8. U srijedu je spomendan blaženog Alojzija Stepinca – hrvatskog biskupa i mučenika. Župa Blagaj – Buna slavi ovaj dan kao svoj supatron. Svečana sveta misa je na Buni u utorak navečer u 18.00 sati. Preporučujemo svima koji mogu i žele neka pođu. 
  9. Za održavanje crkve darovali su: od sprovoda Smiljane Zeleničić 100 KM, Karlo Jurić 100, Mira Ćorić 100, Jakov Ševo 50, Darinko Azinović 50, ob. Željko Pezer 100, Mara Ljubić 50, ob. Nikole Rozić 50, ob. Crnjac 50, Ivan Azinović 50, Mario Bencun 100, ob. Primorac 50, Robert Zovko 50, Olga Rajič 50 i od krštenja Luka Cvjetković 100 KM. Iskrena hvala svim darovateljima… 
  10. Ove godine se održava svjetski susret mladih sa Svetim ocem Papom u Krakowu u Poljskoj od 26. do 31 srpnja. Naša nadbiskupija organizira zajedničko hodočašće za cijelu BiH. Svi mladi koji su zainteresirani mogu dodatne informacije vidjeti na plakatu ispred crkve ili u župnom uredu. 
  11. U prošlom tjednu u našoj župi je preminuo Stjepan Pranjić. Molimo se za pokoj njegove duše…

Natrag