Tropletovi dani kulture

Tropletovi dani kulture – vjera, baština, identitet ulaze u zadnji tjedan i u narednim danima ćemo imati nekoliko zanimljivih događanja. Ljubazno Vas molimo da upoznate vjerni puk s programom događanja uz kratku informaciju o pojedinim događanjima i pozovete na sudjelovanje.

Vi svakako znate najbolji način kako to učiniti, a mi Vam u nastavku dajemo kratke informacije o tim događajima:

TDK 2021 – predstavljanje knjige dr. Krunoslava Draganovića

U okviru Tropletovih dana kulture 2021, HKZ TROPLET u suradnji s župom Marija Majka Crkve – Katedrala, Mostar, organizira predstavljanje knjige  dr. Krunoslava Draganovića  „Katalog župa i nazadovanje katoličkog elementa u Bosni i Hercegovini u XVII. stoljeću“. Predstavljanje uz prigodan glazbeni program će se održati u nedjelju, 14. studenoga, poslije večernje mise, u velikoj katedralnoj dvorani.

Dr. Krunoslav Stjepan Draganović bio je hrvatski povjesničar, svećenik, politički emigrant, jedan od najznamenitijih likova hrvatske povijesti II. svjetskog rata i poraća. Rođen 1903. u Brčkom, a umro je 1983. u Sarajevu.

Predstavljači su vlč. dr.sc. Mirko Šimić ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i Dražen Janko, povjesničar. Pozivamo na predstavljanje ove izuzetne knjige još izuzetnijeg autora a nakon predstavljanja biti će upriličeno druženje uz skroman domjenak.

TDK2021 – Susret i koncert duhovnih pjesama crkvenih bendova i vokalno instrumentalnih sastava mladih

HKZ Troplet već tradicionalno organizira i susret crkvenih bendova i vokalno instrumentalnih sastava mladih iz hercegovačkih župa.

Susret i koncert će se održati u srijedu, 17.  studenoga u župi svetih Petra i Pavla u Mostaru (Franjevački samostan) nakon večernje svete mise. Program započinje zajedničkom Misom u 18 sati, a nastavit će se pojedinačnim nastupima u crkvenoj kripti.

Pozivamo sve ljubitelje duhovne glazbe, a posebno mlade da nam se pridruže na susretu i koncertu.

TDK2021 - Odavanje počasti žrtvi Vukovara i obilježavanje obljetnice uspostave Hrvatske zajednice Herceg-Bosna

Tropletovi dani kulture završavaju odavanjem počasti žrtvi Vukovara i obilježavanjem obljetnice uspostave Hrvatske zajednice Herceg-Bosna. Tim povodom će mladež upaliti 30 baklji u znak sjećanja na 30 godina od spomenutih događaja.

Navečer, 18. studenoga, nakon molitve vjernika iz svih mostarskih župa u Vukovarskoj ulici, baklje će biti upaljene na Humu ponad Mostara, ispod Jubilejskoga križa, u 25 minuta do 8 sati u spomen na 25. kolovoza 1991. godine, kada je počela velikosrpska agresija na grad Vukovar.

Pozivamo i molimo mlade da u što većem broju dođu na Hum 15-20 minuta prije samog paljenja baklji, kada ćemo se prisjetiti tih događaja i kratko pomoliti a zatim upaliti baklje.

 

Velika Vam hvala na razumijevanju i potpori, svako dobro,

UO HKZ Troplet

Natrag