EMAUS - Dan župnog zajedništva

Ove godine 30. ožujka  po prvi put organiziran je Emaus - večer zajedništva župe Sv. Mateja sa početkom u 20:00h.
U izvedbi su sudjelovali župni zborovi: “Leptiri“, “ Santos “,“ Angelus “ i “Benedikt“ te naši župni volonteri, a izveden je i prigodan igrokaz za večer zajedništva “Tata meni je pričest“.
Večer zajedništva organizirana je sa ciljem predstavljanja naših ovogodišnjih krizmanika koji su također pripremili igrokaz koji govori o sedam glavnih grijeha, a to su: Oholost, Škrtost, Bludnost, Zavist, Neumjerenost u jelu i piću, Srditost i Lijenost. Večer zajedništva je organizirana  i zbog predstavljanja naših zborova i na koncu upoznavanja naših župljana.
Tijekom večeri svaki od naša četiri  zbora je izvodio po dvije pjesme između scena igrokaza “Tata meni je pričest“. Pjesme koje su zborovi pjevali: Oprosti, U tišini hrama, Divan si, Rijeke žive vode, Zdravo Marijo, Naš Bog je velik, Srce predajem ti i Božje djelo.
Poruka igrokaza “Tata meni je pričest“ jest da roditelji posvete više vremena svojoj djeci pogotovo u važnim trenucima njihova odrastanja kao što je Prva sveta pričest.
Nakon izvedbe naših zborova  i glumaca  župljani su se okupili u župnom uredu uz večeru i zajedničko druženje i zabavljanje.

Ivano Marić

Natrag