Proslava sv. Josipa, zaštitnika naše biskupije

Dragi župljani, 19. ožujka je svetkovina sv. Josipa, zaštitnika Crkve, hrvatskog naroda i naše Mostarsko-duvanjske biskupije. Svečano misno slavlje, u 18.00 sati, u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve predvodit će mons. Zdenko Križić, nadbiskup i metropolit splitsko-makarski.

Opširnije …

Susret velikih župnih zborova

Na treći dan trodnevnice sv. Josipu, u ponedjeljak 18. ožujka 2024., u mostarskoj katedrali, bit će upriličen zajednički nastup velikih župnih zborova s područja Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije. Svečano misno slavlje u 18.00 sati, predvodit će naš biskup mons. Petar Palić.

Opširnije …

Mons. Petar Rajič apostolski nuncij u Italiji i San Marinu

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u ponedjeljak, 11. ožujka 2024., da je papa Franjo imenovao mons. Petra Antuna Rajiča apostolskim nuncijem u Talijanskoj Republici i Republici San Marinu. Nadbiskup Rajič na službi nuncija u Italiji i San Marinu naslijedio je kardinala Paula Emila Tscherriga (77), kojega je Sveti Otac prošle godine uvrstio u Kardinalski zbor.

Opširnije …

Korizmeni koncert "Prosti moj Bože"

Jučer je u našoj župnoj crkvi nakon večernje svete Mise održan korizmeni koncert pod nazivom “Prosti moj Bože” Etno skupine “Čuvarice” iz Rame. Svojim izvedbama poznatih korizmenih pjesama i dijelova Muke Kristove uistinu su oduševile sve prisutne u crkvi.

Opširnije …

Raspored ispovijedi o Uskrsu u mostarskim župama 2024. godine

Nedjelja, 17.3.2024., 5. korizmena nedjelja — Gluha
13:00 Vrdi

Petak, 22.3.2024.
19:00 Cim-Ilići, crkva Krista Dobrog Pastira

Opširnije …